Wszystkie kategorie

  • Wszystkie kategorie
  • Nasiona na kiełki
  • małe opakowania
  • nasiona 250g
  • nasiona 500g
  • Certyfikowane EKO
  • Kiełkownice
  • Zestawy
  • Kosmetyki naturalne
  • Balsamy
  • Kremy
  • Sole
  • Szampony
  • Żele pod prysznic
  • Nasiona do uprawy w domu
  • Oleje i produkty sypkie
  • Uprawy domowe i ogrodowe
  • Kwiaty
  • Młode listki
  • Warzywa
  • Zioła
  • Domowy ogród
  • Zioła, herbaty, przyprawy
  • Akcesoria
  • Literatura
Kozieradka

Kozieradka

1,95zł Bez podatku: 1,95zł
  • Kod produktu: Kozieradka
  • Dostępność: W magazynie
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych. Nasiona kozieradki zawierają liczne witaminy z grupy witaminy A, B, C i D, oraz żelaza, fosforu i potasu. Spożywanie kiełków kozieradki korzystnie wpływa na oczyszczanie organizmu. Kiełki kozieradki polecane są jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona z...

Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych. Nasiona kozieradki zawierają liczne witaminy z grupy witaminy A, B, C i D, oraz żelaza, fosforu i potasu. Spożywanie kiełków kozieradki korzystnie wpływa na oczyszczanie organizmu. Kiełki kozieradki polecane są jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć je na siatce kiełkownicy. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. 20g

Napisz opinię

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby obejrzeć